FAQ

Veelgestelde vragen

Registreer nu en vergroot de slagingskans.

Registreer nu en vergroot de slagingskans.

Algemene Vragen

TaxiCBR.nl is een website waarop je je kunt voorbereiden op het CBR theorie-examen, Daarnaast je kunt ook praktijk gedeelte bij ons afnemen met begeleiding incl praktijk-examen CBR.

Om het chauffeursdiploma taxi te halen moet u 2 examens doen, namelijk een theorie en een praktijkexamen. U moet binnen 1 jaar slagen voor het theorie– en praktijkexamen. Het maakt niet uit in welke volgorde u de examens doet.

U kunt ervoor kiezen om de examens zelf te reserveren bij het CBR of via een CBR erkende opleider. Mocht u een opleiding nodig hebben voor het behalen van een chauffeurskaart is dit uiteraard ook mogelijk.

Inmiddels zijn er al bij ons duizenden mensen geslaagd voor deze opleiding. Als u ervoor kiest om bij TaxiCBR.nl een taxi-opleiding te volgen, dan garanderen wij dat u absoluut getraind en klaargestoomd het examen ingaat. Dit resulteert tot een hogere kans van slagen en bent u uiteindelijk goedkoper uit omdat u dus sneller slaagt! Neem voor meer informatie gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Een opleiding voor het behalen van de chauffeurskaart hebben wij verdeeld in 2 fases. Fase 1 is het theorie gedeelte en Fase 2 is het praktijk gedeelte. Voor deze opleiding is geen aanvangsniveau van toepassing. De opleiding is op basis van MBO niveau.

Fase 1:

U krijgt een theorieboek en een theorie cursus.

Fase 2:

Om de opleiding af te ronden zult u het praktijk examen moeten afleggen bij het CBR. Hiervoor krijgt u praktijklessen en een praktijkexamen, samen met onze eigen les voertuig en examenbegeleiding.

Een praktijkles bestaat uit 4 uur zelfstandig rijden samen met uw begeleider. Vervolgens kunt u aansluitend aan de praktijklessen het praktijkexamen afleggen. De cursusdagen worden samen met u besproken en ingepland.

Wilt u meer informatie over het CBR examen? Kijk dan op de website van het CBR.

De opleidingsduur hangt af van verschillende factoren, namelijk de drukte in onze agenda, de capaciteit bij het CBR, en de beschikbaarheid van de cursist. Over het algemeen hebben wij een flexibele schema en ruime capaciteit waarbij het mogelijk is om tot 30 chauffeurs per maand op te leiden.

Een taxi opleiding kan 4 tot 12 weken duren, een gemiddelde cursist haalt zijn diploma meestal binnen 6-8 weken!

De kosten en de inhoud van de opleidingen kunt u vinden op onze pagina tarieven. Klik hier om deze te bekijken.

Voorbereiding en huiswerk zijn onmisbare termen bij een opleiding, ook bij de TaxiCBR.nl. Elk cursist die bij ons een opleiding volgt krijgt voldoende huiswerk en oefenmateriaal mee. Het is belangrijk om naast de cursus die je krijgt ook je boeken goed door te lezen en te leren! Gemiddeld is een cursist een half uur per dag bezig aan deze opleiding.

Denk hier dus aan dat in 4 weken tijd aan opleiding de cursist ongeveer wekelijks 2 tot 3 uur aan studiebelasting kwijt is, zowel voor de theorie– als de praktijk voorbereidingen.

Voordat u de chauffeurskaart taxi kunt aanvragen, moet u onder andere bij het CBR het chauffeursdiploma taxi halen. Als u dit diploma heeft gehaald en aan de andere voorwaarden voldoet, kunt u de chauffeurskaart aanvragen op de site van Kiwa Register. Wij hebben de voorwaarden voor u netjes op een rij gezet:

  • U bent in het bezit van een chauffeursdiploma taxi.
  • U bent in het bezit van een geldige rijbewijs B.
  • Minimale leeftijd 18 jaar.
  • U bent in het bezit van een positieve verklaring omtrent het gedrag – niet ouder dan vier maanden
  • U bent in het bezit van een geneeskundige verklaring – niet ouder dan vier maanden

Bekijk voor meer informatie over het aanvragen van de taxipas de website van Kiwa Register

TaxiCBR.nl is gevestigd in Almere en is actief in Amsterdam en Harderwijk.

U kunt online inschrijven op de inschrijfpagina. Klik hier om deze te bekijken.

Wij staan klaar om u op te leiden tot professionele beroepschauffeur. Graag tot snel bij de TaxiCBR.nl.

In Nederland is in 2001 de Wet Personenvervoer 2000 ingevoerd. Hierin staan alle wetten en regels voor de taxibranche. Hierin staat dat als u wilt gaan werken als taxi- (beroeps) chauffeur in Nederland bent u verplicht om een geldige chauffeurskaart in bezit te hebben. Hiermee toont u aan de consumenten en aan de ambtenaren dat u bevoegd bent om als chauffeur passagiers te vervoeren tegen betaling van A naar B.

Online Taxi Theorie
Examen
CBR

Taxi Theorie Examen Halen?

Online Taxi Theorie Examen Is De Oplossing