TAXIPAS HALEN

Als taxichauffeur breng je passagiers naar de gewenste bestemming. Dit wordt gedaan in bijvoorbeeld een personenauto of een busje. Om taxi te mogen rijden en om als taxichauffeur aan de slag te gaan, heb je een taxipas nodig. Wil je taxichauffeur worden en ben je benieuwd hoe je zo’n taxipas kan halen? Lees dan verder.

Wat heb je nodig om een taxipas te behalen?

Als je taxichauffeur wilt worden is het verplicht om een taxipas, ook wel een chauffeurskaart genoemd, te behalen. Maar wat heb je hiervoor nodig? Om te kunnen starten met een taxi opleiding heb je een rijbewijs B nodig. Daarnaast heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig om een taxipas aan te kunnen vragen. Deze verklaring kan je bij je gemeente aanvragen. Ook zal je door een erkend keuringsarts een medische keuring ondergaan, voor deze keuring zal je goedgekeurd moeten worden. Is alles op orde? Dan kan je beginnen aan de opleiding.

Hoe ziet een taxi opleiding er uit?

Met een taxi opleiding wordt je klaargemaakt om te kunnen werken als taxichauffeur. De taxi opleiding bestaat uit zowel een theorie als praktijk onderdeel. Voor beide onderdelen zal een examen af worden genomen.

De theorie voor de taxipas kan gehaald worden met een zelfstudiepakket, zo kan je zelf de theorie leren. Bij Verkeersschool Wesseldijk kun je kiezen uit een volledig zelfstandig zelfstudiepakket of een zelfstudiepakket met zes uur individuele ondersteuning. Wanneer je de theorie beheerst kun je het theorie-examen doen. Het theorie-examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Deze vragen gaan over de algemene verkeersregels, maar ook over richtlijnen en regels waar je in de taxi mee te maken krijgt.

Ben je geslaagd voor het theorie-examen? Dan wordt er samen met jou gekeken hoeveel praktijklessen je nodig hebt voor een goede voorbereiding op het praktijkexamen. Het praktijkexamen duurt 85 minuten. Het aantal rij-opdrachten tijdens dit examen hangt af van een beperkte of volledige opleiding.

Volledige of beperkte chauffeurskaart?

Er zijn twee verschillende soorten chauffeurskaarten te behalen. Dit zijn de beperkte en de volledige chauffeurskaart. Met een beperkte taxipas mag je alleen rijden op vaste routes, met vaste passagiers en op vaste tijdstippen. In de taxi mogen ook geen financiële handelingen worden verricht. Met de beperkte chauffeurskaart kun je aan het werk gaan in bijvoorbeeld het leerlingen- of gehandicaptenvervoer.

Bij de opleiding voor een volledige chauffeurskaart heb je geen beperkingen in de werkzaamheden als taxichauffeur, alle soorten taxivervoer mogen dus worden uitgevoerd. Om op een goede en eerlijke manier af te kunnen rekenen met klanten leer je alles over het voorbereiden en de ritprijs, administratie en documenten.

Taxipas aanvragen

Wanneer je geslaagd bent voor het theorie– en praktijkexamen, heb je je chauffeursdiploma behaald. Met dit chauffeursdiploma kun je de taxipas aanvragen. Dit aanvragen gaat via de site van het KIWA Register. Een taxipas of chauffeurskaart heeft verschillende functies, zo geeft het toegang tot de boordcomputer, registreert het de rij- en rusttijden en kan het een digitale handtekening plaatsen. Maar daarnaast is het ook een visueel identificatiemiddel.

Let er wel op dat een chauffeursdiploma na het behalen 12 maanden geldig is. Vraag daarom binnen een jaar na het behalen van dit chauffeursdiploma de taxipas aan.

Online Taxi Theorie
EXAMEN
CBR

Taxi Theorie Examen Halen?

Online Taxi Theorie Examen Is De Oplossing